Wednesday, March 25, 2009

nah amik, nak sangat tau an.. heh..

ni terus amik yg 'him' nye tau sebab ada 2 org yg xleh untuk aku pilih yg ne.. hehe~ XD

1. What is the relationship of you an them?

Peminat obses teramat



2. 5 impressions towards them :

- Mempunyai muka yg sangat hensem dan comel ^3^

- Kagum dengan rambut spiky nye yg kekal spiky even tengah berlawan

- Seorang lelaki yg maskulin sebab dia bleh gunakan pedang beso yakni Buster Sword untuk berlawan

- Mempunyai suara yg lunak merdu hingga menyusuk kalbuku XD

- Bleh main kesemua instrumen kecuali instrumen drpd M'sia pasal dia belum datang M'sia lagi TT^TT


3. The most memorable things that they had done for you.

- Berlawan bermati-matian untuk menewaskan si adik-beradik berambut silver ; senyuman menawannya yg membuatkan dia kelihatan lagi bertambah comel~ ^3^

- Segala nyanyiannya dan lagu2nya sungguh menyusuk hati dan kalbuku~ ^.^


4. The most memorable things that they had said to you?

- "Em, boku wa.. hitori janai.." ("I'm not alone") yeah2~ you're not alone becoz u have ME!! XD

- "Aishiteru yo.." x tipu woo, dia ada sebutnya XD


5. If they become your lover, you will..

Alamak, macam mana ni, ada 2 orang.. hmm.. yg sorang ni aku akan beli kesemua koleksi discography album cd/dvd dia beserta buku2 dia sekali dan pergi ke Jepun untuk tengok semua konsertnya, dan lagi sorang plak aku akan masuk martial art untuk tewaskan pemilik bar 7th HEAVEN dan berjuang bersama si dia XD


6. If they become your enemy, you will..


- Rampas Buster Sword, 1st Tsurugi, dan Fenrir

- Hancurkan semua peminatnya


7. If they become your lover, ther have to improve on..

- Tingkatkan keyakinan diri tu je.. yg lain dah perfect bagiku

- Kurangkan make over pada muka sebab muka dia tu dah cukup hensem dah bagiku


8. If they become your enemy, the reason is..

- Dia jeles tengok aku dengan Genesis

- Dia jeles tengok aku lebih support Ruka drpd dia


9. The most desirable thing to do on them?

- Sambil tido sambil peluk dia, dan kengkadang tu ada kissu dia gak XD.. dia selalu berada disisi ku terutama pd waktu tido, so jangan salah faham n fikir bukan2 eh~

- Selalu up-to-date dengan dia, beri sokongan yg penuh padu pada dia, dan backup dia! (^O^)o


10. The overall impression of them is..

- SOLDIER yg paling kuat, hensem, comel, dan cool!! (^O^)

- The TALENTED Jrocker!!
(^O^)


11. How do you think the people around you will feel about you?

Immatured pasal perangai + sikap x macam org yg bakal akan pergi ke alam dewasa pun. Lagi 1 reason x matang sebab suka berfantasi-fantasi yakni suka dekat lelaki2 di alam maya dan lelaki yg mustahil untuk dijadikan teman hidup [peduli apa aku korang nak kata aku apa! grr~]


12. The character of you for yourself are?

Tensai, blur, sleepy, lazy,
pendiam, mudah tercabar, last minute nye org XD


13. On contrary, the character you hate of yourself is?

Malas baca buku pelajaran


14. The most ideal person that you wanna be is?


Teman perjuangan Cloud, dan personal assistant Gackt merangkap bini Gackt XD


15. For the people who like you, say something about them.

Sankkyu ah sebab terima aku seadanye.. (-____-)


16. Ten people you tag :

1) Zqah
2) Eid
3) Ruki
4) G-ha
5) Sakuragi
6) Mitsui
7) Ryota
8) Rukawa
9) Akagi
10) Ayako

17. Who is no.2 having a relationship with?

Entohle.. aku pun naik pening dgn dia sebab kejap org ni kejap org tu.. yg aku tau dulu dia suka gler dekat HYDE.. tapi sejak muncul si Uruha ni, dia dok tergler-glerkan si mamat yg bermuka macam pompuan tu plak.. yare yare.. ((-__-"))


18. Is no.3 a male or a female?

Heh, yg ni aku takkan jawabnya pasal nak anda sendiri yg meneka jantinanya~~~ wee~~ XD


19. If no.7 and no.10 were together, would it be a good thing?

Absolutely yes!! They would be a sweetest couple that everlasting! (^O^)


20. How about no.5 and 8?

Kerap gaduh. 2-2 sama je ego. Nak kawan tu kawan jelah wei~


21. What is no.1 studying about?

Dia skarang amik course Bachelor of English dekat UIA


22. Is no.4 single?

Yup2. Buat masa ni dia join the venture dgn aku yakni jadi member single-mingle for SINGLE-MINGLE CLUB! XD


23. Say something about no.6

Yosh! part ni paling aku x sabar ni! Ok, dia ni ex-MVP untuk sekolah menengah nye peringkat bola keranjang.. dia ni telah alami retak pale lutut sampai merajuk xmo main bball dah.. dsebabkan dia merajuk dgn bball dia pergilah cari pasal dgn semua member bball Shohoku terutama Ryota sebab Ryota telah menjadi tumpuan sampai jadi feymes dalam arena bball pd waktu dia (Ryota) tahun satu, kira amik alih feymes Mitsui ah.. [hekeleh, tu pun nak jeles.. tu lah merajuk lagi sape suruh.. padan muka!] dia 3pointer paling handal yg telah kehilangan 2 gigi kekal bahagian depan hasil kena hantukan kepala oleh Ryota-kun~ [kuat sungguh kepala Ryota-kun ^^]


huh, terus hilang ngantuk yg tahap max bila buat mende alah ni..

Tuesday, March 24, 2009

assignment for Graphic Design

tak sangka tul bleh siap malam ni gak assignment untuk Graphic Design ni.. padahal dapat assignmnet ni pada Rabu lepas.. heh, agak lama gak eh aku menangguhkan kerja.. last minute pun bleh siap pe.. dan kali ni nye last minute agak lawa hasil kerjanya.. biasanye kan kerja2 last minute ni cincai-boncai je an.. tapi yg kali ni punya, sampai aku pun x sanggup nak serah pada lecturer.. so, aku buat ah lagi 1 untuk dihantar.. assignment Graphic Design yg diberi ni kena buat poster yg ada merangkumi atleast 2,3 elemen graphic.. tapi ni poster yg simple-mimple je.. lecturer suruh cut and paste je, bukan lukis2 dan warna2.. intro nye assignment so simple lah an.. lagipun takat ni masih belum start yg praktikalnya yakni belajar dekat makmal..

ok, berbalik pada topik.. nak tau apsal aku tangguh lama gler n malam ni baru nak buat, sebab selama ni tengah dok mencari idea loh.. Marghrib tadi baru kuar idea camne nak buat poster melalui cut and paste beserta elemen2 graphic.. huh! aku buat poster bertemakan game.. siap sanggup korbankan duit untuk beli magz "Official Play Station Magazine" wei~~ dah tu sanggup lak aku gunting2 dalam nye.. haih~ sayang memanglah sayang tapi nak buat camne dalam tu banyak inspirasi untuk aku buat poster so terpaksa ah gunting2nye.. mula2 aku buat poster mengenai "Resident Evil" bila dah siap tu.....buat lagi 1 poster sebab aku sayang nak hantar yg tu.. lawa sesangat (bagi aku le)~! yg ke2 nye aku buat pasal "Sacred", tah game pe tah tu tapi disebabkan ada unsur untuk elemen graphic, sebab tulah amiknya..

ok semua, marilah tengok hasil kerja2 ku dan gak magz yg sanggup aku korbankannya termasuk korbankan duit.. (T^T)

1st poster -> "RESIDENT EVIL"


2nd poster -> "SACRED" (nak hantar pd lecturer)


magz Official PS yg berharga RM23.90

Sunday, March 22, 2009

Vegeta is the best farther (^3^)v




dalam anime Dragonball, Vegeta ada dukung anak2 dia.. yg dia dukung Trunks (gambar belah kiri) secara terpaksa tu masa part Vegeta tengah lepak2 dalam bilik Trunks future dan tengok 1 video rakaman Trunks bersama Vegeta & Bulma.. yg dukung si Bulla (adik Trunks) tu plak ada dekat frame photo keluarga derang, terdapat dalam DB GT.. Vegeta nampak kawaii gler tahap gaban dalam 2-2 gambar ni~! X3 dahlah dengan ekspresi mukanya yg kelihatan macam serabut dan terpaksa.. haha, lawak ah.. yelah, Vegeta ni kan seorang yg egoist teramat dan pentingkan maruah & diri je lebih.. so, manalah dia bese dengan perbuatan camtu semua..

Saturday, March 07, 2009

another game FF7 series had been finished~!! v(^o^)v









Setelah lama x main ps2 sejak masuk kolej ni terutama sekali semasa minggu peperiksaan akhir sem. Huh, nikmat sungguh rasanya bila dah dapat main semula. Yelah mana x nye aku kan seorang penagih.. bukan penagih dadah eh jangan salah faham lak.. tapi PENAGIH PS2.. XD disebabkan dah lama gler x main sampai xtau dah nak main game apa.. rambang mata ah katakan tengok file2 game ps2 yg sedia ada.. last2, aku pilih main FF7 Dirge of Cerberus (DOC) untuk nak habiskannye.. sebab game ni je 1-1 nye yg hampir nak habis dimain antara semua game2 dalam senarai yg aku main.. and at last, i finished that game! yaaaayyyy~~ excited gler aku main game ff7 doc ni even aku x faham sangat jalan cerita yg DOC punya ni.. excited sangat sebab ada selit 2 buah lagu Gacku-chan masa tengah main game DOC.. syok gler weiii~~~ lagi menambah bara semangat aku untuk main sampai habis.. "Longing" lagu ni dimainkan semasa Vincent tengah masuk dalam badan Omega dan lawan monster2 bentuk macam bintang, manakala "Redemption" pula dimainkan semasa credit.. aku beli dan main game ni sebab ada lagu2 Gacku-chan je dan ada juga berkait-rapat dengan Gacku-chan walaupun aku ni otaku tahap gaban pada FF7.. beliau pun ada turut menyumbang jasa tugas lain selain menyumbang lagu.. beliau ah yg wujudkan Project G & G report yg mana kita kena kutip dalam game FF7 DOC ni untuk nak dapat dan tengok secret ending DOC yg mana secret ending nye tunjuk Genesis masih lagi hidup dan dia mengangkat Weiss yg x pasti sama ada dia mati @ pengsan je..
papehal pun, bagi aku game FF7 DOC ni x sebest FF7 Crisis Core (CC) & FF7 (ada pd ps1 & pc).. doushite? ni sebab2 nye kenapa bagiku x sebest CC & FF7 :

1. Cloud x banyak muncul dalam DOC. Hanya muncul dalam beberapa scene je~ TT^TT [x syok kalau Cloud x banyak muncul.. kurang sikit feel mainnye..]
2. Game ni jenis shooting based genre. Bukannya x best pun game jenis genre ni, best je cuma aku kurang sikit ah dengan game shooting based genre ni.. aku lebih suka action based punya macam dalam CC.. lagi syok dan mantop..
3. Hero FF7 DOC is not mine. I don't like Vincent Valentine. I like/love much Cloud Strife!! X3

Itulah sebab-musabab nye. These are based on my opinions only.
Takat ni dah selesai main FF7, FF7 CC & DOC untuk FF7 siri. Yg FF7 Before Crisis (BC) xde harapan nak main melainkan dapat pergi ke jepun maybe boleh kot.. becoz this game is for JAPAN'S MOBILE only~ TT^TT maknanye kenalah ada hp ori yg betul2 drpd Jepun punya baru leh download & play.. sedih3x! TT_TT

Monday, March 02, 2009

Good news for the otaku(s) FF7 like ME~~!! (^o^)

yaaaayyyiiee~~!! ^o^ Cloud is back!! Not Cloud 'cloud' but this is Cloud Strife! Setelah lama x dengar berita baru mengenai Final Fantasy VII ni sejak SQUARE ENIX sibuk dengan FF XIII & FF versus XIII. Akhirnya, FF7 kembali semula dihebohkan!! Yaaaaayyyy~~!! ^o^ Gembira x terhingga aku dibuatnya walaupun ianya takkan dapat jadi hak milik sendiri. Ni2, FF7 Advent Children [complete] dah kuar tapi untuk konsol ps3 & blu-ray dvd je~ TT^TT sedih yg teramat sedih. Nantilah aku ikat perut aku kawal semua nafsu barang2 yg aku nak semata-mata untuk mendahuluikan ps3 beserta dvd blu-ray FF7 Advent Children ni [mengambil masa agak beberapa tahun untuk dapatkannya~ TT^TT]. Don't mind, I would try it! Yosh!! Aku nak sangat2 FF7 Advent Children [complete] ni~~!!! (>.<)
Ok, kembali pada topik, yg FF7 Advent Children ni memang complete habis ah sebab ia tunjuk kesemua scenes yg xde dalam FF7 Advent Children. Kira bila orang tengok yg complete punya ni lagu mudah & senang faham ah sebab tunjuk drpd A-Z jalan ceritanya. Siap ada efek luka2 lagi tu wei~~~ Yg FF7 AC dulu tu mana ada an. Cloud lawan punyalah banyak kali tapi xde luka 1 pun an. So, x logik ah. Tapi yg complete version punya ni ada dan lagi MANTOP yg teramat wa beritahu sama lu~~ Adegan2 letupan pun makin bertambah. Oklah, takmo celoteh banyak2, anda saksikanlah sendiri trailer Final Fantasy 7 Advent Children [complete] yg MANTOP tahap gaban ni..



Final Fantasy 7 : Advent Children [complete] trailer