Wednesday, April 29, 2009

evolusi iklan

1st -> iklan albums & singles


2nd -> iklan produk rambut


3rd -> terbengkalai


SIAP!! (nak hantar pd lecturer)



yokatta~ akhirnye siap gak projek advertising ni.. huh, berminggu-minggu gak tempoh nak buat advertising ni.. yelah dgn nak fikir iklan pe nak buat kendian nak taruk elemen2 apa, nak guna principle graphic design pe n banyak2 lg ah.. so, kesimpulannya, kerja2 grafik ni sememangnye memerlukan pemikiran yg di luar kotak, usaha yg tinggi & rajin.. kalo x, memang xkan jadi n siapnya kerja2 grafik.. so, sesape yg berimpikan nak jadi graphic designer, anda perlu kreatifkan lagi idea2 anda hingga lampaui batas..

tengok, betapa banyaknya iklan2 yg telah aku hasilkan.. ni bermakna idea aku masih x kreatif dan sempit serta x luar kotak.. kalo x sure 1 je iklan yg aku hasilkan.. heh..
ok, ni aku nak beritau camne leh terjadinye evolusi iklan ni..

1st :
aku minta pandangan dr koro an pasal dia an orang multimedia + ada bakat seni & seni grafik + idea kreatif.. dia kata iklan yg 1st nye ni x nampak macam iklan tapi wallpaper.. sebab gambar2 artis lagi beso drpd gambar album2 derang.. nampak cam nak lebih promotekan artis drpd album je..

2nd :
then, aku fikir nye fikir iklan pe nak buat, JENG! JENG! dapat dah.. ubah lak nak buat iklan produk rambut pasal iklan berkaitan dengan album lagu ni cam susah nak buat.. pastu nak tunjuk pd koro yg iklan dah diubahkan tapi x sempat nak tunjukkan pasal dia dah balik ke rumah mertua nye.. huhu.. so, aku pun mintalah pandangan drpd orang seperti koro gak yg mana ada bakat seni + seni grafik + idea kreatif yakni Eid-chan.. dia komen iklan ni nampak serabut gler~! takleh blah nye siap sempat lagi suruh buang model Gacku-chan tu sebab x penting.. (TT^TT) (sayang nak buangnye sebab jadi kurang semangat nak buat kalo tanpa gambar Gacku-chan) iklan ni jadi serabut sebab banyak sangat produk2 rambut tu.. lecturer pun cakap camtu gak (serabut dgn banyak produk) masa aku tunjuknye time habis kelas Graphic Design.. tapi yg lecturer nye komen de tambah kata BG tu kena tukar sebab BG yg gelap cam x brape sesuai.. pastu ada tambah baru dalam projek buat iklan ni, lecturer nak produk tu ditukar nama n reka namanye sendiri.. so pe lagi, aku pun ubahnyelah.. NEXT~!

3rd :
ho, yang ke3 nye ni jadi terbengkalai sebab dah di cemuh habis-habisan oleh aniki.. so kena reject.. (huhu~ sayonara Gacku-chan n Reita~ TT^TT/~) dia suruh tukar model yg xde kaitan dgn asia.. T^T

4rd :
ha! siap pun akhirnye.. 3-3 model tu pilihan aniki sendiri.. dia suruh amik model yang unik2 rambutnya.. yg takleh blahnye Datuk Arumugam tu de skali ah.. dahle dgn Bob Marley nye.. pd hal Bob Marley tu dah pun mati.. bagi aku 1-1nye yg ok model Beckham tu je.. tapi takpelah, aku dah terimanya dengan rela hati.. masa awal2 tu susah gak nak terima sebab kena ganti dengan Gacku-chan n Reita.. tapi bila dah banyak kali dok ngadap gambar iklan ni menyebabkan aku dah bleh terimanya.. baru nampak macam iklan produk rambut yg menarik.. bagus gak ek idea aniki ni.. koro pun setuju iklan ni beserta model2nya.. sankkyu bro~ (-.-)/

Tuesday, April 21, 2009

best news to me~!!! ^3^

yossha!! Akan baru ku ingat dan perasan yg tahun 2009 ni merupakan anniversary bagi Gacku-chan dan aku~!! ^3^ eh x, silap2.. terperasan yg ktaorg cam dah kahwin lak, hehe~ XD tapi alangkah bahagianye hidup aku kalo perkara ni betul2 terjadi.. XD
dah2, henti2kanlah hangat2 tahi ayam tu.. sebagai peminat no.1 + setia Gacku-chan (bakal merangkap jadi bini Gacku-chan gak jika ada rezeki XD) sememangnye berita ni berita paling baik untuk aku! ^O^ sebenarnye berita baik untuk buat semua ahli2 Dears tapi disebabkan aku sorang je peminat kipas-susah-mati tahap gaban yg ada di Malaysia ni, oleh itu, dikhususkan pada aku sorang jelah..

Ok, sambung balik ayat yg aku nak nyatakan tadi tu.. tahun 2009 ni genaplah Gackt Camui menjadi seorang penyanyi solo yg sudah berkecimpung dalam arena muzik ini selama 10 tahun.. Beliau mula menjadi penyanyi solo pada tahun 1999 dengan single pertamanya iaitu Mizerable (1-1 nye lagu yg x pernah aku bosan dengar banyak kali sampailah sekarang).. Sebelum ni beliau merupakan jrocker bandmate Malice Mizer.. Ops, x nak cerita lebih2 pasal latar belakang beliau dalam arena muzik ni lagi kerana nak ceritanya pada waktu birthday beliau nanti..

Ok, skarang nak beri berita yg aku dapat melalui blog beliau di myspace (malas nak terjemahkannye) :


Gackt 10 YEARS ANNIVERSARY COUNTDOWN 4 weeks in a row determined by the single release!
July 4 for the 10th anniversary 6 / 10, 6 / 17, 6 / 24, 7 / 4 has been determined for a single release in the past three weeks.
Information in the future, so I'm going to enjoy at any time to update!

Please see details below :
More info about Gackt's anniversary
*p/s : website link ni dalam bahasa Jepun (TT^TT)


Waaah~ x sabarnya aku nak menanti 4 minggu tu nanti~ ^^
tapi alangkah lagi bagus kalo kesemua single yg akan di-release-kan nanti tu ada release di Malaysia gak.. huhu sedih2.. (TT^TT)

kepada sesape yg x berkaitan x payahlah susah2kan diri dengan menghantar komen kat blog entry yg kali ni punya..
sebab kalian bukannye minat dan x kenal pun sape Gacku-chan ni pun an..
so, lebih baik x payah susah2 kan diri ek..
tapi kalo x malu gak dan nak susah2kan diri gak, ha, pergile komen.. (-_-)

Sunday, April 12, 2009

Beberapa Adegan Lawak dlm Hana Kimi

ok, hari tu aku de janji nak letak an video pasal scene2 yg lawak.. jangan amik kisah sebagai spoiler.. aku just nak tunjuk adegan2 lawak je.. so, check it out! (^.~)b

Hana Kimi JP - Hand Signals


Ouh La La - Oscar


Masao/Oscar says HEY!


Oscar Himejima Funny Scene


hana kimi funny moments part 1


Hana kimi funny moments part 2


Hana Kimi Special Funny Parts


Nanba, Tennouji, Oscar see Mizuki changes clothes


Hana Kimi Festival Episode


hana kimi treasure hunt

Saturday, April 11, 2009

lagi 1 jdorama yg best n lawak tahap gaban! ^O^

2 or 3 minggu yg lepas baru je selesai tengok cerita "Hanazakari no Kimitachi e" buat kali ke2.. kali pertama tengok masa tengah2 hot musim cite tu pd tahun 2007 rasanye.. sempat n selamba plak aku tengok ek time tu even ada perkara yg lebih penting patut difokuskan.. XD saje je tengok lagi sekali cite ni sebab xde jdorama lain nak tengok an.. ingt nak tengok nodame lg skali pas habis tengok yg versi nye tapi xde disisi.. T^T so, tengokle hana kimi ni.. best n lawak gler tahap gaban wei wa beritau sama lu sume~ best n lawak nye se nodame nye cite.. memang xleh challenge kelawakan cite nodame sebab cite hana kimi ni pun lawak pure gak.. memang setiap scene x miss ah gelak.. ada je lawak yg bdk2 ni buat.. terutama sekali bila part2 yg berkaitan dgn bdk2 ke3-3 dorm.. derang ah yg membuatkan cite ni jadi lawak bukannya si watak utama yg bernama Ashiya Mizuki tu yg buat lawak..

cite ni sebenarnya pasal ada seorang perempuan ni menyamar jadi pelajar lelaki untuk masuk ke sekolah asrama lelaki.. dia masuk sekolah tu bersebab.. tujuan si Mizuki tu masuk semata-mata nak pulihkan semangat Sano n membuatkan Sano gembira + bahagia + kembali ke bidang sukan yg diminati n diceburinye yakni lompat tinggi.. Sano tu dah lamo lepaskan sukan lompat tinggi sejak kakinye dicederakan oleh samseng jalanan Amerika semasa dia cuba nak selamatkan si Mizuki tule.. dah ah, xmo cite lebih lanjut pasal derang 2, bosan! bila part derang 2 je aku rasa bosan n cam malas nak tengok.. dalam cite tu aku paling suka bila part de Nakatsu n the geng dan sume bdk2 dorm bertanding antara 1 sama lain terutama skali ketua2 dorm.. Ohsaka Gakuen nama sekolah derang n sekolah tu de 3 dorm yg mana ke3-3 dorm ni berbeza antara 1 sama lain.. dorm 1 diketuai oleh Tennouji yg mana dia n the geng jadi ahli judo.. kiranye dorm 1 nye ni khas utk org2 martial art jelah.. dorm 2 plak diketuai oleh Nanba-sempai~ ^^ dorm 2 ni lebihkan kpd ahli2 sukan ah sebab bdk2 nye kebanyakannye byk main sukan cam bola sepak,olahraga,lompat jauh,lompat tinggi.. tapi ketua dorm 2 ni seorang yg gatai + kaki perempuan.. dorm 3! dorm yg paling kelakar sekali antara sume dorm! ketuanya ah bengong yg teramat.. Oscar M Himejima merupakan ketua dorm 3.. dia paling benci n x suka org panggil dia 'MASAO'.. so sebab tu namanye tadi de huruf M je.. ntah nape tah dia x suka org panggil dia Masao, agaknye sebab xmo disamakan dengan Masao si kawan Shin-chan tu kot.. Masao yg kawan Shin-chan tu an lembik & penakut.. haha! dorm 3 ni plak pasal pementasan teater & drama.. so, derang nye kostum ada pakai baju kilat2 n ada cape kat belakang badan.. eh cop, nak betulkan, yg pakai baju kilat2 tu just Oscar je.. geng2nye just pakai cape je.. tapi dalam byk2 bdk dorm 3 tu de sorang ni je yg x suka pakai kostum derang.. agaknye dia sorang je yg normal n sedar bahawa kostuk tu memang plek dan buruk.. antara 3-3 dorm ni paling lawak bg aku dorm 3 ah tapi aku x suka pun derang terutama si Oscar tu sebab x hensem.. kalo ikut dorm aku suka dorm 2.. dorm 2 banyak yg hensem terutama sekali Nakatsu n Nanba ah.. dalam cite ni aku minat derang 2 ah..

ok sekarang nak cite part lawak yg memang xleh lupakan langsung.. aku nak cite lawak yg derang buat bg setiap dorm..

dorm 1 :
part lawak yg aku nak beritau ni masa derang sume (dorm 1) join dorm 2 pergi bercuti dekat pantai.. masa tu si Kagurazaka (musuh Sano merangkap musuh pelajar sekolah Ohsaka gak sebab dia drpd Tokyo Gakuen) ni cabar ah Nakatsu n derang sume an dengan adakan bebrape game.. nak tengok sekolah mana lagi hebat ah katakan.. pastu dah tanding nye tanding derang jadi seri, then nak tengok sape yg menang si Kagurazaka tu adakan cabaran terakhir yakni tengok sape lagi hebat dpt tackle byk aweks yg de kat pantai tu.. yg kalah kena bogel depan public.. nak forwardkan cite, masa Nakatsu tengah cuak sebab x dapat tackle sorang awek pun n sekali de seorang penyelamat Ohsaka ni datang dgn bawak seorang perempuan..
Tennouji : "Ooooii~!! ni dia aku dah dpt sorang perempuan! XD" [Tennouji datang dgn muka happy je sambil memegang tangan MAKCIK TUA]
Nakatsu : "Tengok, kitaorang masih belum kalah. Dan ko pun hanya cakap tackle perempuan je x nyatakan jenis camne.."
Kagurazaka : ".... Betul gak.. Baiklah, bleh dikira.."
Bwahahaha~ XDDD memang aku gelak gegler ah part tu.. yelah, dalam byk2 aweks yg de kat pantai tu si makcik tua gak Tennouji tu nak rembat.. xleh blah tul.. pastu bila Ohsaka dah menang n derang sume g enjoy dgn aweks2 yg derang dpt td, Tennouji tu bawak skali makcik tua tu enjoy bersama.. xleh blah tul! XDD

dorm 2 :
ni masa Nanba n the geng tengah sibuk dok pk show pe yg derang nak buat nanti waktu dekat LIVE HOUSE show.. tengah2 derang dok sibuk pk, sekali delah bebrape bdk dorm 2 yg lain (x join sama dok pk) tetba je kuar dgn berroller coaster sambil nyanyi lagu.. dah tu leh plak patah balik dgn camne keadaan derang kuar tetba td.. selang brape saat pastu derang kuar lagi dgn show lain plak.. adeh~ xleh blah tul ah derang ni.. tapi yg lawak sekali part yg roller coaster tu ah sebab masa Nanba dan yg lain tgh sibuk dok pk tetba lak muncul nye derang ni dgn berroller coaster sambil nyanyi.. hadui~memang sakit perut ah dibuatnye..

dorm 3 :

yg ni aku xtau nak cite part yg mana 1 sebab byk sangat yg lawaknye.. memang serius aku beritau yg setiap scene adak bdk2 dorm 3 ni memang xde 1 pun yg miss gelak.. hmm, yg mana ek nak cite? ha! de 2 part yg aku gelak sakan yg teramat.. masa ni derang sume tengah sibuk nak mencari perempuan yg dikatakan dalam khabar angin bahawa de sorang perempuan masuk sekolah derang dgn nyamar jadi pelajar lelaki.. biasa ah si Oscar ni kononnye gelarkan diri seorang yg pintar, so dia nye pencarian gunakan kaedah jampi.. derang sume jampi nye jampi sekali tetba si Oscar tu dah terkena ah rasukan jampi tu tadi.. then, masa anak2 buah nye tgh risokan keadaan ketuanya tu sambil tanya ah bebrape soalan mengenai khabar angin tu tadi kat Oscar, dia jwb "Hula!" then bdk2 tu sume jerit "Aaaaaargh!! Oscar dah jadi seorang perempuan!!" "Agaknye dia ah perempuan yg dikatakan tu!" bdk2 dorm 3 tu sume lari berkeliaran nak selamatkan diri setelah tengok muka Oscar tetba je make up nampak cam perempuan.. yg xleh blah nye Oscar tu menari sambil sebut "Hula! Hula! Hula!" byk kali.. dah ah sampai sok nye pun dia masih berhula lagi masa dia datang pergi jumpa dgn Nanba dan Tennouji..
yg lagi 1 plak, masa derang sume nak tau apa rancangan si penolong pengetua.. Oscar n the geng pun pergilah senyap2 ke bilik pengetua untuk curi dengar.. derang gunakan bahasa isyarat untuk berbicara antara 1 sama lain.. tengah2 Oscar berbicara dgn anak2 buahnye dgn bhs isyarat then de sorang ni tanya dia nape kena perlu pakai wig rambut tu pdhal nak curi dengar je.. then Oscar jerit "Shut Up!" pastu yg lain td tu sume buat sign senyap n ssshh~ xleh blah tul ah part tu..

adeh~ memang x miss langsung ah gelak tengok cite "Hanazakari no Kimitachi e" ni.. memang rugi gler sape x tengoknye.. dia sama cam nodame gak adaptasi dr manganime.. cite berunsurkan humuor tahap gaban tapi dr segi lain ah.. yg Nodame Cantabile tu pasal muzik2 yg ni pasal bdk2 high school.. yg sama 2-2 cite ni lawak tahap gaban!
oh ye, nanti aku postkan adegan2 lawak yg de dalam cite tu.. tapi x sume ah aku post.. just post yg mana dpt jumpa jelah..
oh ye, bukan takat lawak je yg best, cite ni pun sungguh mengayat hati woo~ sebak n sedih aku dbuatnye bila tengok part Mizuki nak blah dr Ohsaka Gakuen tu dah.. terutama part yg dia jumpa sorang per sorang untuk ucapkan selamat tinggal n kata2 terakhir.. part tu yg mengayat hati nye + sedih + sebak.. berair mata aku dibuatnye, dah lah 1st time lak tu berair mata tengok drama.. tapi berair mata je eh bukannye mengalirkan air mata.. yg tu watpe tu nangis namanye.. berair mata dgn nangis jauh beza.. heh.. pape pun, kesimpulannya cite ni memang MANTOP tahap gaban sebab dia lawak + mengayat hati..

k ah, sampai sini je ulasan cerita.. BAYBEI!!



special scene in "Hanazaki no Kimitachi e" :


Ohsaka Gakuen Cheerleading ft "Girlfriend" - Avril Lavigne


suka part ni sebab sume dorm bersatu-padu untuk sekolah derang, Ohsaka Gakuen! ^^

Thursday, April 02, 2009

musim tag-mentag.. (=____=)

aisyeh, kena tag lagi.. tapi xpelah.. skali-skale bocorkan @ dedahkan sikit BG nafsin ni.. lagipun kali ni nye tag berkait dgn no.7 my most favourite number! ^O^


7 fakta tentang aku :

(1)hontou ni daisuki Cloud no Gackt desu!! aishiteru yo~! X3

(2)kipas-susah-mati ff7, slamdunk, games, jrocks, basketball, one piece, dan manganime

(3)suka layan drama jepun je terutama yg humour genre

(4)lebih suka main ps konsol games daripada pc nye (sebab xde pc cuma de laptop je, so nak jimat space RAM laptop nye pasal)

(5)bila g merewang ke mana2 mega mall x sah kalo x masuk kedai2 game,mainan,muzik + video,pc gadjet, dan pape restaurant (paling wajib sebab nak makan XD, except bila x cukup duit TT^TT)

(6)mula minat jenis lagu rock than pop masa dalam linkungan umur 15 tahun (zaman mula berjinak-jinak dgn Gackt dan jrocks XD)

(7)lebih suka jadi pendengar drpd pencerita


7 perkara menakutkan aku :

(1) Allah ya rabbi

(2)azab2 Allah SWT

(3)laptop kena jangkitan virus dan rosak (memang berharap xmo langsung kena 1 pun virus sbb bukan senang nak dpt laptop woo~)

(4)terbuat kesalahan beso dekat org2 yg disayangi ; lost of beloved people (especially parents, siblings, families, best + close friends)

(5)barang2 kesayangan hilang secara tetiba tanpa pengetahuan

(6)tikus beso + gemuk (lebihkan kpd geli sebenarnya)

(7)segala test dan exam terutama final exam!!!


7 lagu buat masa sekarang :

(1) "Kuroi Namida" (deep sadness version) - Anna Tsuchiya

(2) "Mizerable" - Gackt (x pernah bosan sekalipun mendengarnya)

(3)
"Journey Through The Decade" (Kamen Rider Decade OP theme) - Gackt

(4)
"Recorded Butterflies" - OLIVIA inspi' REIRA (Trapnest)

(5)
"Imitation Night" - Anna Tsuchiya (sesape ada lagu ni tolong bag kat aku leh? aku nak sangat lagu ni~!! aku cari x jumpa2 nye~ T^T)

(6) "Kugutsu e" - the GazettE

(7) "Amber" - Dir en Grey



7 ayat yg aku selalu sebut :

(1)oi @ oit..

(2)wei @ wei2..

(3)hampes..

(5)...... + gler

(6)yelah~ @ yelah2

(7)ntoh..


7 perkara pertama kali dalam hidup :

(1)lahir ke dunia gak (memang betul hanya perkara ni sekali je berlaku)

(2)pandu kereta dalam keadaan hujan lebat gler teramat sampai payah nak nampak jalan & kereta2 ditambah pd waktu malam

(3)buka puasa ganti dekat rumah member (bukan dgn sengaja eh~ lagipun member tu sendiri yg ajak n suruh aku buka puasa (time tgh puasa ganti) dekat rumah dia)

(4)pergi tgk wayang dgn siblings tgk cerita Puaka Tebing Biru, cite seram yg jadi lawak (kurang sorang sibling sebab lagi sorang tu dah kahwin)

(5)kerja part time dekat cafe dan jadi pembantu pengawas peperiksaan IPTA

(6)tgk filem sama sebanyak 2x dekat panggung wayang yg sama gak (=___=)

(7)terngaku rindu kat sorang member ni melalui ungkapan (bukannye sengaja pun! lagipun aku bukan ngaku dgn kata "i miss u" tu.. rasa cam geli n klakar ah.. masa tu x brape dgr ah pe dia tanya time tgh borak2 kat phone tu.. so, ku pun jwb jelah 'ha' utk bg respon.. kang nnt cam dia tanya dekat tepon lak bukan pd org.. XD)


7 org yg akan di-tagged :

7 org sesape dan selebihnya yg telah baca tagged ni kecuali pd org2 yg telah di-tagged..


sekian, selesai~ (-,-)