Friday, December 19, 2008

True Friendship

Friendship is something that grows through the years
Withstanding feelings of anger, joy and tears
It is something you cannot live without
A friend you can turn to when in doubt
They should listen carefully and not speak a word
For you would do the same when they want to be heard
A person you can confide in, learn from and trust
This is a friend and everyone must
Be able to have someone just like this
Not a boyfriend to hug, cuddle and kiss
But a person so special, faithful and true
The only one I can think of is a person like you
Our friendship is strong, healthy and great
Through the years I see its wonderful fate
A fate of laughs, greatness and fun
We have only one life to live and this is the one
The past- full of memories that runs through my head
The bad ones never talked about or said
Every moment of life should glisten with fresh morning dew
This reminds me of the greatest friendship one ever knew.

RAHSIA SURAH YASSIN AYAT KE 58

RAHSIA SURAH YASSIN AYAT KE 58

Barangsiapa yang membaca YAASIN sepenuhnya dan pada ayat ke 58 surah
tersebut "SALAAMUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM" diulang sebanyak 7 kali
untuk 7 niat baikmu, Insya Allah dengan izin Yang Maha Esa dan Maha
Kuasa, semua hajatmu akan dikabulkan.
Jika boleh niatkan sebegini:

1) YA-ALLAH YA-RAHIM, ampunkan dosa-dosaku dan saudara-maraku
2) YA-ALLAH YA-RAHMAN, kurniakan aku isteri,suami,anak-anak yang soleh
dan mencintai islam
3) YA-ALLAH YA-RAZZAK, kurniakan aku rezeki yang berkat,kerja yang baik
dan berjaya didunia dan akhirat.
4) YA-ALLAH YA-JABBAR, makbulkan hajat penghantar maklumat yang aku
dapat ini
5) YA-ALLAH YA-MUTAQABBIR, jauhkan aku dari sifat khianat dan munafiq
dan miskin
6) YA-ALLAH YA-WADUUD, kurniakan aku dan seluruh umat Muhammad yang
beriman kesihatan zahir batin
7) YA-ALLAH YA-ZALJALA LIWAL IKRAM, makbulkanlah semua hajatku, dan
redhaikanlah aku.....

AMINnnnn.

Allah's Pharmacy

"Allah is All-Knowing All-Wise"…Quran

A sliced Carrot looks like the human eye The pupil, iris and radiating
lines look just like the human eye...and YES science now shows that
carrots greatly enhance blood flow to and function of the eyes.

A Tomato has four chambers and is red. The heart is red and has four
chambers. All of the research shows tomatoes are indeed pure heart and
blood food.

Grapes hang in a cluster that has the shape of the heart. Each grape
looks like a blood cell and all of the research today shows that
grapes are also profound heart and blood vitalizing food .

A Walnut looks like a little brain, a left and right hemisphere, upper
cerebrums and lower cerebellums. Even the wrinkles or folds are on the
nut just like the neo-cortex. We now know that walnuts help develop
over 3 dozen neuron-transmitters for brain function.

Kidney Beans actually heal and help maintain kidney function and yes,
they look exactly like the human kidneys .

Celery, Bok Choy, Rhubarb and more look just like bones. These foods
specifically target bone strength. Bones are 23% sodium and these
foods are 23% sodium. If you don't have enough sodium in your diet the
body pulls it from the bones, making them weak. These foods replenish
the skeletal needs of the body.

Eggplant, Avocadoes and Pears target the health and function of the
womb and cervix of the female - they look just like these organs.
Today's research shows that when a woman eats 1 avocado a week, it
balances hormones, sheds unwanted birth weight and prevents cervical
cancers. And how profound is this? .... It takes exactly 9 months to
grow an avocado from blossom to ripened fruit. There are over 14,000
photolytic chemical constituents of nutrition in each one of these
foods (modern science has only studied and named about 141 of them).

Figs are full of seeds and hang in twos when they grow. Figs increase
the motility of male sperm and increase the numbers of Sperm cells to
overcome male sterility.

Grapefruits, Oranges, and other Citrus fruits look just like the
mammary glands of the female and actually assist the health of the
breasts and the movement of lymph in and out of the breasts .

Onions look like body cells. Today's research shows that onions help
clear waste materials from all of the body cells They even produce
tears which wash the epithelial layers of the eyes.

Sweet Potatoes look like the pancreas and actually balance the
glycemic index of diabetics.

Olives assist the health and function of the ovaries

Then which of the favours of your Lord will ye deny? -
[Quran 55:13]

Thursday, December 18, 2008

yatta!

yossha~!! berjaya gak akhirnye buat coding utk komen.. pergh,payah gler nak taruk coding komen ni.. byk kali try and error.. 2lah,buat n belajar coding ni memang kena banyak bersabar~ tapi seronok tau belajar n buat coding ni.. heh..

Sunday, December 14, 2008

perasaan cuak + risau yg melampaui batas!! O_O

pergh,ni 1st time tau aku rasa cuak + risau gler yg teramat.. sampai xleh duduk diam aku n nak fokus kat study pun xleh.. tapi tido leh lak ek dgn mudah -> pejam mata n zzzzz~ (_ _)o0O hehe~ XD ok2,back to topic.. camni citenye,semlm aku on laptop then ingt nak dgr lagu sambil study ah an,skali bila klik lagu2 yg nak dimainkan dia main sume2 lagu tu dgn serentak.. time 2 aku dh mula cuak ckit tapi aku biar jelah dulu manalah tau an dia dh ok ke pastu.. skali lama gler x henti2,tekan ctrl+alt+del pun x berkesan gak,so dah xde cara lain butang reset xde aku tekan jelah butang off 2.. pastu on blk sebab nak tgk pe terjadi pastu.. mujur leh masuk window tapi juz kuar wp desktop n icon2 je,yg toolbar lain2 cam jam,calendar tu sume x kuar.. so,aku g ah restartnye an pastu dia lama gler 'logging off'.. time tu lg dh + prasaam cuak + risau aku.. so,aku biar je laptop camtu n g tdo.. mana tau sok pg nye dh ok.. skali bangun still 'logging off gak'.. tekan butang2 keyboard ni xde pape effect pun n touchpad pun x berkesan so aku tekan lg butang off 2.. then biarkn laptop dlm brape minit.. pas aku selesai solat subuh 2,aku on lah blk nak tgk keadaannye.. TT^TT masih sama~!! so,aku pun cpt2 g mintak bantuan myst.. fuuh,lega gler yg teramat beb~!! laptop aku dh kembali normal n xde programs & folders yg corrupted!! syukur Alhamdulillah~ memang aku bersyukur gler yg teramat.. yelah,selain bersyukur atas laptop aku selamat drpd rosak & dijangkiti virus aku bersyukur gak yg doa ku termakbul.. 2lah berkat doa,bak kata pepatah arb: "doa itu senjata org2 mukmin"..

DELL ku dh kembali normal~!! yaaayyyy!! ^o^ SYUKUR ALHAMDULILLAH!
yelah,mana x cuak + risau yg teramat wei sebab laptop ni my the most precious thing ni wei~ susah 2 nak dpt laptop sendiri.. mujur ah aku amik course IT-multimedia,so peratusan harapan nk dpt laptop 2 agak senang ah.. heh..

ni sume winamp punye pasal ah ni.. dia punca segala nye~!!! kalo tau winamp ni leceh n wat hal baik aku xyah install.. pas kejadian tu terjadi n dh selesaikannye aku terus je uninstall winamp bodoh tu.. huh.. dasar winamp x guna.. grr~

masa cuti mid sem dihabiskan~

huh,cuti mid sem aku banyak gak spent time dgn member2 skolah dulu.. kejap g bangi ah kejap g nilai.. g bangi sebab nak spent time dgn member2.. most of my friends are stayed at Bangi.. ktaorg spent g main bball ah,kuar g mines n lepak2.. cakap pasal g mines 2,huh,rambang mata aku dibuatnye tgk cd2 software yg best2.. tapi an,mostly nye x dpt nak install.. cilakak + hampes gler~ tapi xpelah.. masih x sia2 gak ku korbankan duit utk software2 ni pasal de program2 yg best yg masih leh di-install,syukur Alhamdulillah.. pergh,1st time tu aku kuar jln2 dgn member2 guna duit juz utk beli barang2 yg ku nak je n tiket komuter.. yelah,bese an kena guna duit utk makan ah tambang ah,tapi kali ni nye x.. aku de ms.. bkn ramli ms tau tapi members support.. bkn aku yg mintak eh tapi dh derang yg offer diri nak treat aku,so nk wat camne an,dh rezeki~ rezeki jgn di-.. huahaha.. anyway,sankkyu so much ah pd wed & hazi yg blanje aku time kuar g mines 2.. tapi memamg serius time 2 aku x byk gler duit.. cukup2 utk beli cd2 software je.. time wed ajk beli mouse 2pun aku pk 2-3 kali nak beli ke x sebab takut2 x cukup duit nye pasal.. then,mujur ah de mouse yg lawa n harganye cukup2 dgn duit yg de dlm wallet ku~ fuuh~ (-,-")

pastu ku spent time kat nilai lak.. g giant nilai dgn g-ha.. pergh,dh lama gler x jumpa shinyuu aku sorang ni.. brape bulan tah x jumpa,lama gak ah since bln 12 thn lps hinggalah hr yg ktaorg jumpa 2.. syukur Alhamdulillah ah de gak hr yg leh ktaorg jumpa n spent time together..

so,pendek cite nye aku byk spent dgn member2 rpt ah.. cuma dlm 1 minggu cuti ni aku x pernah jumpa 2 org shinyuu aku ni.. payah beno nak jumpa derang.. sorang cuti raya haji kejap je yg lg sorang tu lak slalu je blk kg.. haih~ (-,-) nak wat camne xde rezeki nk jumpa derang 2 dlm cuti mid sem ni..

sok berakhirlah cuti mid sem aku~ nooooo~!! TT^TT aku masih lum puas cuti lg~!! dah ah hbs cuti ni je terus mid exam.. 1 hapak pun lum study lg.. waaaaaargh!! dh ah dgn assignment IT yg lum siap lg padahal lecturer bagi tempoh agak lama woo,seminggu lebih.. harap2 ah dpt siap sehari sebelum kelas dh bermula..
2lah,betul kata wed,aku masih x berubah lagi~ haih~ (-_______-) ntah bila ah aku nak berubah ni.. kebanyakan member2 aku dah berubah.. aku je yg masih sama.. aisyehmen..

k ah,chow cincau~ ( )/

Tuesday, December 09, 2008

Synopsis of FFVII Crisis Core


Set seven years prior to the events of the first Final Fantasy VII, the Shinra Company is rapidly increasing its influence through its monopoly on mako energy and military might. With the burgeoning city of Midgar as its base and symbol of prosperity, Shinra is on the verge of establishing absolute dominance over the world.



SOLDIER is a group of skilled combat operatives within Shinra. The elite within the group — those strong enough to be deemed SOLDIER 1st Class — are respected and idolized by the citizenry. Zack is a young SOLDIER 2nd Class who aspires to become a 1st. He spends his days carrying out assignments under the guidance of his 1st Class mentor, Angeal. During an operation in Wutai, a large number of SOLDIER member, led by 1st Class operative Genesis, go missing. The severity of the situation prompts Shinra executives to deploy even more SOLDIER operatives in hopes of bringing an end to the war with Wutai—and conducting an investigation into the mass desertion. The ones assigned to the mission are Zack, Angeal, and the 1st Class hero who is known the world over as Sephiroth...

What truths lie behind Genesis's disappearance? What secrets bind the three SOLDIER 1st Class operatives? For Zack, a cruel and fateful struggle awaits...

Monday, December 08, 2008

x sangka & terharu~ T^T

huhu,x sangka tul semlm member lama aku tym tahfiz,sekolah rendah n sekolah menengah call aku tgh mlm semlm.. hmm,maybe hikmah ayt aku pd hr sabtu tu kot.. aku kata kat 2 org member aku ni "sapelah nak call aku..asyik aku je yg call korang..huhu..".. skali tgk semlm,ada org call aku~ x sangka tul,dah ah yg call aku tu mmg member lama tul ah..
nak tau sapekah org bertuah tu? hehe,sak2 boom (sakinah nordin)!! mmg terharu gler aku~ lgpun kitaorg agk lama gak ah dh x contact n jumpa.. x sangka masih keep in touch eh.. 2lah,friendship ni mmg kukuh sampai hayat msh de.. skarang baru aku percaya ckit kat ikatan friendship ni.. heh.. bkn x percaya 100%,tp msh kabur2 lg nak percaya n mengetahui dgn lbh mendalam pasal friendship ni.. ntohlah,xtau apsal jd camtu tp x bermakna aku x percaya pd member2 aku.. percaya gler ah wei n biar ah aku kena tipu dgn derang skali pun.. dia yg berdosa an sape suruh x jujur n tipu aku,haaa~ dah2,back 2 topic.. anywayz,sankkyu kinah kerana call semlm walopun de ms 2 semlm kta terdiam jap,yeloh mana x nye dh lama x contact an so xtau nak borak pe sgt.. so,sankkyu again ah wei.. aku terharu n hargainye.. akhirnye de gak ah atleast sorang member since sekolah x kira ah sekolah rendah ke sekolah menengah ke yg call aku.. syukur,alhamdulillah..