Wednesday, July 28, 2010

Otanjoubi omedetou aniki! *\(^o^)/*

Dedicated this DIGI video commercial to my bro due to his birthday today :D

Kenapa aku pilih video ni untuk dedikasikan kepada aniki? Kerana scene dalam video ni sama je dengan kehidupan kami adik-beradik. Yakni, aku sebagai adik sering menjadi mangsa buli oleh abang aku tak bila masa dan di mana jua. Tak ke sama je situasi kitorang macam dalam video ni...? O_o


// the most favorite video commercial \\

- original video from DIGI -

- credit to DIGI -

Hora MITE!



tengok! di Jepun ada kereta macam Kenari (warna hitam) lah~!! tapi yang Jepun nya ni versi panjang sikit xD

Ho, trak lori tu... SPECIAL punya~~~ Sempena tour yang the GazettE mau buat di Tokyo Dome (merupakan tempat terbesar untuk buat konsert terbesar)

For more details about it, go to this -> http://www.musicjapanplus.jp/articles/?action=article_page&articles_id=1846&article_data_id=3265

Sunday, July 25, 2010

Hasil arkeologi

Semasa singgah di rumah Bangi, saje jelah selongkar balik mejaku di 'bilik study' (kononnya). Nak kutip cd2 anime & lagu serta novel2 "Pirates of Carribean" untuk dibawa balik ke Nilai. Tengah2 menarkeologi tu, terjumpalah 1 cd ni yang memang kalau sekarang ni sudah tiada dipasaran MALAYSIA. Cd lagu pe? AWAKE! Eh, silap, tu Laruku nya album cd. Ha, tapi tu lah dan juga album cd Laruku yang bertajuk "KISS", 1-1nya cd Jrock yang ORIGINAL yang ku ada [sedihnya bukan cd album GACKT yang ORIGINAL tidak menjadi milikku TT TT] Eh, chotto.... sebut pasal "KISS", di mana ek album cd tu??????? (O,o) Hmm~ *urut dagu* Takpelah nanti aku arkeologi lagi sekali. Harap2le tak hilang *perasaan risau dah muncul*

Tapi bukan cd tu motif utama yang nak disebutkan dalam entry post kali ni walaupun "AWAKE" - L'Arc~en~Ciel sudah tiada dipasaran MALAYSIA sekarang ni. Cd yang ku maksudkan dan memang betul lah jadi barang antik hasil daripada pen-arkeologi-an, tak lain tak bukan .............

TADA!!!



Kenal dok siapakah gerangan jejaka handsome berambut blond ini???? XD

Bagi yang kenal baguslah, bagi yang tak, nilah dia, JANG HYUK!!! Korean artist! Dulu sebelum beliau masuk dunia lakonan, beliau adalah penyanyi serta rapper (the most). Pergh~ mantop ah JANG HYUK! Rapper tu~~~~ Mantop2. And then beliau sekarang dah jadi pelakon je dan mula tinggalkan sikit dunia nyanyian lepas dah popular dengan lakonan.

Ha! Sebab tu lah ku kata barang antik! Yelah, sekarang mana ada dah beliau nyanyi dek sibuk dengan penggambaran drama2 je. Lagi 1, kalau beliau masih di dunia nyanyian pun tak mungkin lagi dah ada JUAL di MALAYSIA sebab MALAYSIA sekarang dok ASYIK JUAL BOYBAND2 KOREA yang hangat je macam SUJU, DBSK, apatah lagi nama2 boyband group yang WAJIB AHLINYA RAMAI [kenapa ek? Boyband JEPUN rilek je 5 ke 6 orang max nya. Hmm]

Fuuh~ nasib baiklah aku beli album cd JANG HYUK ni. Kalau tak sure takde 1 koleksi daripada JANG HYUK dan tak tau pun yang beliau ni sebenarnya berasal daripada dunia nyanyian bukannya lakonan.

Oh, by the way, for all your information, JANG HYUK is the ONLY ONE Korean artist that I like. Other than him are not. Only him from Korean. Why? Because I'm not like other girls that who are totally obsessed with Korean artists. Korean artists are not my cup of tea except JANG HYUK. Oh, same also with Korean dramas. I don't like them. I'm a Jdorama and Japanese artists maniac!!!!! o(>o<)o







Amacam? Handsome kan beliau? Ops, yang gambar sebelah kanan tu bukan nak tayang apa ek. Letak pic tu sebab comel sangat beliau dalam pic (kanan) ni. Nampaklah ciri2 kebapaan pada beliau. Tapi sayangnya baby tu bukan anak beliau. Sekadar jadi model untuk fotografi je baby tu [chey~ baby lagi dah jadi model]. Walaupun baby tu bukan anak JANG HYUK tapi beliau sudah jadi bapa~ (^_^)

Saturday, July 10, 2010

Seiyuu yg x berkaliber xD

Siapakah seiyuu itu? Ha~ Ntohle. Tapi yang pasti bukan orang jepun lah. Dia orang melayu. Tapi bukan pengalih2 suara yang sedia ada. Ni yang memang tak berpengalaman langsung dalam bidang 'voice over' ni. Di bawah ni ku tunjuk 1 scene pendek yang dipetik daripada filem "Eagle Eyes" lakonan Shia LeBouf (dulu time kecil tak handsome tapi bila dah besar handsome pula si Shia ni xD), tapi telah di-dubbing-kan ke BM mengikut satu isu topik.


p/s : sila kuatkan volume speaker anda kerana mungkin tidak akan dapat dengar dialog2 tersebut dengan jelas


video

Sunday, July 04, 2010

Otanjoubi omedetou~!!! *\(^O^)/*

Kyo wa shichigatsu yokka desu. Dakara, kyo wa Gaku-chan no tanjoubi desu!!!!

Otanjoubi Omedetou Gaku-chan!!!!!! *\(^O^)/*

'MEN WEAR PINK ARE BRAVE'

Photobucket
Yayy

Saturday, July 03, 2010

Oh crap!

Tetiba teringat cerita "That's So Raven" disebabkan tajuk entry post ku kali ni. Raven suka beno cakap ayat tu. Waah, terasa mau tengok balik cerita "That's So Raven"~ Mengapakah tidak tayang semula cerita sitkom tu~ T^T

Pendahuluan yang sungguh melalut (>_>)

OH CRAP!

Minggu depan (mula dengan hari Isnin yang bakal menjelang) adalah minggu yang penuh kesibukan [chey~ macamle dah kerja =_=] Sibuk dengan assignments + midterm lagi + kelas malam yang sederet 4 hari (Khamis dikecualikan sebab memang malam yang 'percuma').

Then, Jumaat depan (9/7/2010) aku ada bengkel melukis pula under lecturer subjek 'CREATIVE MULTIMEDIA DRAWING'. Waah, rasa gembira yang amat lak terpilih untuk masuk bengkel tu. Syukur Alhamdulillah. Ada hikmah aku datang lambat ke kelas xD Takde, masa tu on the way nak ke makmal pc 8. Tengah2 jalan tu terserempak pula dengan lecturer tersebut. Ku senyum jelah dan beri salam dan berhajat nak teruskan perjalanan menuju ke makmal. Akan tetapi encik panggil aku dan tanya, "Eh, awak an yang lukis manga tu?" .................. Noktah2 tersebut adalah menunjukkan ke-blur-an yang sangat jelas. Aaaaaaaa~ nak jawab apa ni sebab aku mana pernah buat manga maupun pape komik pun
So aku pun mengiyakan jelah dengan selit ayat merendah diri yakni "bolehla sikit2" [yolah wey, aku mana reti sangat dowh melukis-lukis ni. Ku tak hebat macam 2 orang tu~ >_<] Pastu, encik pun suruhlah aku tulis nama pada borang di papan kenyataan di fakulti aku untuk aku masuk bengkel melukis dan buat digital comic yang dianjurkan oleh encik tersebut dengan sendirinya. FREE lagi tu beb! Bukan senang woo nak sertai bengkel yang FREE~!! xD [bak kata Tyra, "Pah allergic duit" Haha, sengal ah ko Tyra] Tapi bosanlah aku nanti keseorangan dalam bengkel tu nanti sebab takde kawan, orang lain sure ada kawan (T^T)

Then, Ahad depan (11/7) aku kena pergi UTAR (Universiti Tunku Abdul Razak) pula. Ada masuk pertandingan "MEMORY COMPETITION". Macam2 kategori lah ada, antaranya 'Random Numbers' -> kategori yang aku masuk [malas nak senaraikan banyak2]. Ni member yang ajak masuk. Tapi lepas tengok hadiahnya lagi semangatle ku mau masuk. Hehehe~ *mata bersinar-sinar*

Lepas tu, 17 JULAI pula, persatuan Bahasa Jepun ada buat rombongan ke "Bon Odori Festival" di Shah Alam. Waaaahh~ Perkara yang paling takmo dilepaskan!!!! Mengapa? Sebab mau tengok dan rasa budaya rakyat2 Jepun dan berjumpa dengan orang2 Jepun [jumpa GACKT kan bagus]. Yelah, nak pergi di Jepun terus an tak mampu. So, sertai festival rakyat Jepun di Malaysia jelah. Nasib baik di Shah Alam bolehla banyak juga orang2 Jepun menetap di sini. Eheh, baru ada rasa sayang pada negara xD Selama ni bukan tak sayang tapi takde rasa sangat XD